Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Excursie naar windpark met omwonenden en raadsleden

27-05-2016

Op vrijdag 20 mei organiseerden ECHT en Raedthuys Pure Energie een excursie voor onder andere direct omwonenden van de beoogde locatie en raadsleden van de gemeente Hof van Twente. De insteek van de excursie was om mensen zelf te laten ervaren hoe een windmolen nou eigenlijk klinkt en oogt in het landschap. Tijdens de excursie was ook een deskundige van Pondera Consult aanwezig en kregen deelnemers ruimte om vragen te stellen. 

Met zo’n 40 geïnteresseerden vertrokken we naar Windpark Sellen-Haggarten in Steinfurt, Duitsland. Dit park bestaat uit 8 windmolens van het type NORDEX N131/3000.De molens hebben een ashoogte van 134 meter en een rotordiameter van 131 meter. De tiphoogte (totale hoogte) komt daarmee op 199,5 meter. We hebben voor dit windpark gekozen omdat de molens redelijk overeenkomen met de beoogde windmolen op Zenkeldamshoek. Ter vergelijking: de windmolen op bedrijventerrein Zenkeldamshoek zal een minimale ashoogte van  98 meter en een maximale ashoogte van 140 meter hebben. De rotordiameter zal minimaal 100 meter en maximaal 122 meter zijn. De tiphoogte wordt dus maximaal 201 meter.

We kijken terug op een geslaagde middag. De meningen over het plan zijn en blijven verdeeld. Wij hopen echter dat we alle excursiedeelnemers een beter beeld hebben kunnen geven van wat zij kunnen verwachten als er een windmolen wordt geplaatst op bedrijventerrein Zenkeldamshoek in Goor. Wilt u zelf ook eens een windmolen van dichtbij bekijken? Houdt dan deze website in de gaten voor meer informatie over de Open Winddag op 18 juni. Tijdens deze dag kunt u onder andere in Deventer een van de windmolens van Raedthuys Pure Energie van binnen bekijken.

Meer informatie over het project vindt u op onze projectwebsite


Raedthuys nieuws