Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Pure Energie drie keer op rij groenste van Nederland

28-10-2015

Consumentenbond roept Pure Energie opnieuw uit tot groenste energieleverancier


Pure Energie is door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Er is onderzoek gedaan naar alle Nederlandse energieleveranciers op het gebied van productie, inkoop en verkoop van stroom. Pure Energie levert niet alleen de groenste stroom, maar investeert ook voortdurend in duurzame energieprojecten.

Pure Energie levert uitsluitend groene stroom uit eigen windmolens en zonnepanelen en is daarmee uniek in Nederland. Omdat het bedrijf daarnaast continu werkt aan nieuwe wind- en zonne-energieprojecten is het al voor de derde keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier.

100% duurzaam met Pure Energie
“Eigenlijk zijn we al 20 jaar lang de groenste”, vertelt Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie. “In 1995 plaatsten we onze eerste windmolen in Nederland onder de naam Raedthuys, het moederbedrijf van Pure Energie. Daar zijn nu bijna 70 windmolens en verschillende zonne-energieprojecten bij gekomen”. Sinds 2013 levert de energieleverancier groene stroom uit deze molens en panelen aan consumenten en bedrijven. “We zijn toen direct uitgeroepen tot groenste leverancier door onder andere de Consumentenbond. Als enige energieleverancier zijn we nu voor de derde keer op rij de groenste. We streven ernaar koploper te blijven als het gaat om de productie van duurzame energie.”

Pure Energie bouwt aan een groene toekomst.
Om de overgang naar een schone, duurzame wereld te versnellen, werkt Pure Energie voortdurend aan nieuwe wind- en zonprojecten. Zo realiseerde het energiebedrijf dit jaar nieuwe windparken in Deventer, Steenbergen, Ede en Moerdijk. Deze parken leveren jaarlijks genoeg groene stroom voor meer dan 30.000 huishoudens. “Samen met onze klanten maken we Nederland steeds groener. We investeren 90% van de winst van Pure Energie in nieuwe, duurzame energieprojecten. De overige 10% gaat naar het goede doel.”

Energie waar je blij van wordt!
Naast het groene karakter van Pure Energie is het persoonlijk contact met klanten kenmerkend voor het bedrijf. Dit jaar organiseerde Pure Energie voor het eerst een Klantendag. Een gratis dagje uit voor alle klanten. De locatie was een pretpark in Hengelo dat sinds augustus dit jaar volledig draait op groene stroom van het energiebedrijf. Pure Energie blijft haar klanten verrassen met leuke, originele acties en evenementen.
Pure Energie groene energie
Pure Energie groene energie

Raedthuys nieuws