Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Start bouw windturbines langs A30

19-02-2015
Deze maand start Raedthuys Pure Energie met de voorbereiding van de bouw van Windpark Maanderbroek, bestaande uit twee windturbines.

Jaarlijks leveren deze windturbines genoeg duurzame stroom voor ongeveer 4200 huishoudens. De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder meer uit de aanleg van een bouwweg. In mei moeten de twee turbines op hun plaats staan. Halverwege het jaar zijn ze gereed voor gebruik.

A30

Het park staat aan de A30 en grenst aan het bedrijventerrein A12. De turbines krijgen een ashoogte van ongeveer 100 meter. De bouw en exploitatie van de turbines is in handen van Raedthuys Pure Energie. Dit bedrijf heeft in 2011 toestemming gekregen van de gemeente om de turbines te bouwen en voor een periode van 20 jaar te exploiteren. Raedthuys kan nu pas van start omdat het bedrijf moest wachten op de benodigde rijkssubsidie. 

Participatie

De gemeente heeft met Raedthuys afgesproken dat Edese inwoners en bedrijven financieel kunnen participeren in de twee windturbines. Raedthuys maakt dit mogelijk door obligaties te koop aan te bieden. De details over deze obligatielening komen medio 2015 beschikbaar.

Lees hier meer of bekijk het filmpje.


Raedthuys nieuws